Search
Close this search box.

Vents de Riella

La Cobla Vents de Riella va néixer l’any 2010, fruit de la fusió entre la Cobla Riella i la Cobla 4 Vents d’Agramunt. Després d’uns anys d’existència per separat, ambdues formacions van decidir unir-se per tirar endavant un projecte comú i de llarg recorregut gràcies a l’empenta i la motivació dels músics. Aquestes dues cobles van ser formades a l’Escola Municipal de Música d’Agramunt sota la tutela d’en Ricard Bertran.
Durant l’any 2012, la cobla enregistra el seu primer CD amb el nom de Sardanes a la Carta. El tol del disc ve derivat per la manera de seleccionar les sardanes, ja que a través de les xarxes socials i correu electrònic, els balladors van poder escollir les sardanes que volguessin, i així la cobla, gravar les més sol·licitades.
Actualment, i després d’un any sota la direcció del trompetista Nacho Jiménez al 2015, la Cobla segueix la batuta del seu director Jordi Guixé. Cal destacar l’últim projecte Havaneres amb Cobla, on juntament amb el grup d’Havaneres Marinada ofereixen un concert d’un recull de cançons de diversos gèneres que formen part del grup d’havaneres agramun i que ara, amb els arranjaments de Jordi Guixé, són interpretades amb l’acompanyament dels músics de la Vents de Riella.
Des de sempre l’agrupació s’ha caracteritzat pel gran esperit jove i amb un ampli repertori amb les sardanes més balladores.