Search
Close this search box.

Sant Jordi – Ciutat de Barcelona

Fundada el 1983, la Cobla Sant Jordi posseeix el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament de la ciutat el 1997.

Dirigida actualment per Marcel Sabaté, cal destacar la figura de Jordi León com a director titular de la cobla des de la seva fundació i fins a l’any 2007, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic.

És una formació que ofereix tot el ventall de la música per a cobla, des de les sardanes més clàssiques fins als reptes més innovadors. Compta amb una selecció dels millors instrumentistes del moment i ha estat dirigida per les batutes més importants del país.

Ha enregistrat més de vuitanta treballs, entre els quals destaquen els monogràfics dels clàssics Eduard Toldrà, Joan i Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra, Rafael Ferrer, Domènec Moner, Narcís Paulís i Josep Serra; els contemporanis Marc Timón, Enric Ortí i Joan Lluís Moraleda; les fusions amb Joan Albert Amargós i Lluís Vidal, Pascal Comelade, Niño Josele, Roger Mas, Carme Canela, Raph Dumas, Grup Coses, Kulbik Dance Company, el DJ Mario Nieto i Kaulakau; a més d’enregistraments de clàssics de la sardana o sardanes dedicades.

Més recentment ha coprotagonitzat amb l’acordionista Kepa Junkera el disc i el concert titulat ‘Kirineoc’ on la cobla i la trikitixa s’uneixen en el món sonor de Junkera.

Té els premis Enderrock (2013), Altaveu (2012) i Ciutat de Barcelona de Música (2011).