Search
Close this search box.

Jovenívola d’Agramunt

La Cobla Jovenívola d’Agramunt es presenta oficialment l’11 de setembre de 1987 amb la intenció d’incentivar la formació de nous músics a la vila d’Agramunt. Aquesta vila havia estat famosa per nombroses personalitats dins del món de la música, però feia temps que es perdia la tradició. La proposta va venir de l’Escola Municipal de Música, i més concretament, del seu fundador, en Ricard Bertran.

La cobla ha treballat amb grans músics com Jordi León, Jesús Ventura, Jordi Molina o Santi Arisa. Precisament és amb Santi Arisa amb el qual la cobla se li obra l’oportunitat de col·laborar directament amb el projecte de la Sardanova, amb els seus grups històrics com La Tribu o els Lakatans, i aporta a la formació noves maneres de fer música i noves experiències.

En la direcció de la cobla, Ricard Bertran en fou el primer director. Amb el pas dels anys, Joan Farreny, Jordi Vilaró, Dolors Ricart i actualment Esteve Molero, són a qui la cobla ha d’agrair que avui en dia puguem oferir un producte musical ben acabat i amb la qualitat suficient per anar per moltes poblacions catalanes interpretant la dansa tradicional catalana.

Durant tots aquests any, la cobla no només s’ha dedicat a interpretar repertoris sardanístics en ballades, aplecs i concerts, també en destaquen les produccions pròpies.

L’experiència de la Cobla Jovenívola d’Agramunt és bastant considerable però encara podem créixer molt més al servei de la cultura del nostre país. I a la vegada també és petita, molt petita, ja que mantenim la mateixa il·lusió del primer dia, gràcies a vosaltres.