Search
Close this search box.

Ezataerre

Ezetaerre és el grup més important del rap combatiu en gallec, la gran revelació de la música d’aquest país. Un projecte agitador de consciències integrat per Glitchgirl a la taula de mescles i per Petrowski, Garchu i Pirola, tres cantants, amb tres veus amb personalitats molt diferenciades, que li imprimeixen ràbia, força I flow a les rimes. Lletres amb referències polítiques i culturals, ritmes melòdics i elèctrics, allunyats de les convencions del gènere. Música de lluita al servei de la gent.
Aquests ideals es van materialitzar, en poc temps, en una maqueta homònima i poc després en un primer disc d’estudi, Aspiracións mínimas e urxentes, publicat el 2017, on reivindiquen l’orgull de classe, i el pas a l’acció per a canviar el sistema.
Utilitzen la música com a eina amb la clara intenció de subvertir la realitat i entenen la cultura com una trinxera que s’ha de conquerir. El novembre del 2017 han contraatacat amb 100, un maxi single de tres temes on participen, entre
d’altres, Banda Bassotti, i que els clava a la primera línia de front del hip hop estatal més compromès.
En aquests dos primers anys de vida, Ezetaerre s’ha alçat com un grup imprescindible en els festivals gallecs, però també ha començat a moure’s per tot l’Estat. Als Països Catalans, participa en l’edició 2017 del Festivern, i ja han actuat
a Festes, Festivals, Barraques i Ateneus de Catalunya. La seva presència, actitud i potència a l’escenari ensorra barreres idiomàtiques i construeix ponts de lluita i solidaritat entre els pobles.