Search
Close this search box.

El Baró de Munchausen

El Baró de Munchausen, gran viatger conegut per ser el protagonista de les històries més increïbles, és jutjat per un jurat popular. És acusat de farsant i condemnat a l’Illa dels Mentiders junt amb altres personatges fantàstics com Simbad, Gulliver, El Quixot…

Quatre admiradors seus, presents en el judici, surtena la sevadefensa narrant algunes de les seves aventures que el van fer famós: com, amb el seu cavall Bucèfal, va fugir d’un voraç lleó; les seves vivències en un camp de batalla; l’extravagant estada del Baróa la Lluna; com va aconseguir sortir del ventre d’una Balena o l’enginy que va demostrar per ensarronar un pervers Sultà… És així com els quatre comediants lluitaranper la defensad’aquest personatge entranyable, mostrant davant del tribunal les seves nombroses virtuts;com amb la força dela imaginació, l’astúcia i l’amistat, el baró aconsegueix sortir de les situacions més enrevessades.

El Baró de Munchausen, el protagonista amb més sense sentit de la història de la literatura fantàstica, va existir realment al segle XVIII. Sabem que va néixer a la ciutat alemanya de Hannover el 1720, va fer carrera militar i va prendre part en diverses campanyes bèl·liques. A partir del textos dels autors E. M. Raspe i August Gottfried Burger, La Baldufa porta als escenaris aquest espectacle utilitzant diverses tècniques: actors, titelles plans, transparències i d’altres elements escenogràfics que combinats amb els jocs de llum, fan d’aquesta versió de El Baró de Munchausen un fantàstic viatgeper la imaginació. No només ens demostraran l’autenticitat dels relats, sinó que ens faran veure que tots portem un Munchausen dins.

Tots podem viatjar i viure grans aventures amb l’ajuda de la imaginació.