¿No ves este contenido en Español? Tradúcelo haciendo clic aquí

Cimarrón

Enrera

A la ciutat de Tortosa, en el  festiu ambient propi del dia de Sant Valentí, el 14 de febrer del 1971 el conjunt Cimarrón va fer el seu debut. Per aquell temps el grup estava format per sis components: Antoni Espinós, Paco Gilabert, Rafel Curto, Pere Boix, Manel Humbert i Juanjo Martí.

Van començar amb molta empenta, amb unes 180 actuacions a l’any tot i que la major part d’elles fora de Catalunya. Van ser anys en què Cimarrón va recórrer sobretot el nord de l’estat Espanyol. Actuaven a l’Aragó, al País Basc però sobretot a Navarra.

El seu treball i  una llarga i reconeguda experiència els ha permès que el 90% de les seves actuacions siguin a Catalunya, tot i que també visiten València i la franja.

L’any 1972 el conjunt va gravar el seu primer single amb dos temes: Casi una niña i Nada me falta. Aquest va ser el inici d’una interessant carrera, el 1974 Cimarrón va ampliar el nombre de components fins a set i va enregistrar el seu primer LP que duia per títol Muchachos. Desprès d’uns anys en què es van guanyar a pols una gran popularitat i en què van aconseguir un lloc destacat en el panorama de música en viu, el 1996 van enregistrar el seu primer CD amb la discogràfica PICAP el qual portava per títol 25 anys de música  viva. En ell hi van incloure música de ball, música moderna, temes dels Beatles, dels Rolling Stones, a més a més del seu repertori que habitualment feien en directe. Però la discografia de Cimarrón no va quedar aquí, sinó que l’any 2000 van tornar amb el segon CD anomenat 30 anys de ball, aquesta vegada només hi van enregistrar temes de música de ball. Van participar en la primera nit d’estiu del Fòrum 2004 i van protagonitzar dues diades de marxeta.

L’any 2003, per votació popular van ser els guanyadors dels premis ARC en la modalitat de conjunt i l’any 2009 guanyadors dels Premis ARC a la millor Orquestra,  l’any 2012 guanyadors dels Premis ARC millor gira per Festa Major i el 2016 guanyadors dels Premis ARC a la millor gira per Festes majors de grups de ball.

+Fotos
Cimarrón Cimarrón Cimarrón Cimarrón

OA2 Produccions

Empresa amb una llarga experiència en el món dels espectacles, la música, l'oci i la cultura.
El reconeixement dels companys de professió i dels clients que em treballat al llarg de la nostra trajectòria, avalen la nostra professionalitat i transparència.

Oficines

C/ Savines, 1, 25200 Cervera
De dilluns a divendres de 9.00 h a 14.30 h
973 531 301
info@oa2produccions.cat

© 2024 OA2 Produccions · Avís Legal | Política de Privacitat | Política de Cookies - Design Piqture